streda 21. novembra 2012

Tunis - Djerba

Djerba je najväčší ostrov, má dvadsať kilometrov piesočnatých pláží, predovšetkým sa nachádzajú na východnom konci île7, čo viedlo k jeho prezývke Gustave Flaubert "Ostrov v Golden Sands." Ostrov o rozlohe iba 520 km2 je najvyhľadávanejšou tuniskou rekreačnou lokalitou. Najlepšie pláže sa nachádzajú na severovýchode krajiny (Hacchani Sidi Sidi Sidi Mahrez a Bakkour), východe (medzi Sidi a Garrous Aghīr), na juhu (u Guellala) a západe (Sidi Jmour).
Príchodom Club Méditerranée v roku 1954 sa začal rozvoj cestovného ruchu a v roku 1960 (výstavba prvého hlavného hotela). Toto bol začiatok, rozvoja turistického ruchu na ostrove. Tuniská vláda ako hlavným investor, sa jej investície vkladali podľa daňových a finančných výhod udelený inštitúciám pre turistiku. Investície boli väčšinou postavené na východnom pobreží ostrova.
V roku 1980, cestovný ruch naozaj vzlietol, aby sa stal hlavnou ekonomickou činnosťou na ostrove. Velkorysé plochy umožňujú výstavbu veľkých hotelových komplexov, ktorých priemerná obsadenosť dosiahla 68% v roku 1999, umiestnenie sú na druhom mieste atrakcii v Djerba.
Turistom sú k dispozícii, tenis a ďalšie športy, zatiaľ čo niekoľko staníc ponúka vodné lyžovanie, vodný skúter, parasailing alebo len pedál. Bowling otvoril neďaleko golfového ihriska. Okrem toho, prístav umožní zaparkovať jachty bez ťažkostí.
Prítomnosť medzinárodného letiska Djerba a infraštruktúry prispieva k Džerba významným turistickým centrom, a napomáha dosiahnuť hospodársky rast pre celý región.



Foto: wikipedia.org

0 komentárov:

Zverejnenie komentára