štvrtok 22. novembra 2012

Skalné kláštory Meteora

Skalné kláštory Meteora, GRÉCKO

Pri ceste do Grécka, iste netreba obísť kláštory vystavané na skalách. Hra svetiel počas celého dňa pre vás pripravý neskutočné divadlo.
V noci, sú horniny dramaticky osvetlené reflektormi, zatiaľ čo jesenné hmly majú svoju v éterickú tajomnosť, ktorá sa páčila pustovníkom a mníchom, ktorí hľadali útočisko z vecí na svete.
Preskúmajte cesty medzi skalnými vežami, ale buďte opatrní, pretože nie všetky sú neporušené.
Zoznámte sa s gréckou pravoslávnou architektúrou. To posilní vaše ocenenie kostolov a kláštorov Meteora a ich cenné ukážoky byzantského umenia. Dobrovoľníci z kostola Premenenia, vám vysvetlia bohatú tradíciu byzantskej ikonografie.

Kláštor Veľký Meteoron - Toto je najväčší z kláštorov umiestnených na Meteoru. Bol postavený v polovici 14. storočia a bol predmetom reštaurátorských projektov v 1483 a 1552. Budova slúži ako hlavný múzeum pre turistov. Katholikon (hlavný kostol), zasvätený Premenenie Ježiša bol postavený v polovici 14. stor. a 1387/88 a vysvetený roku 1483 a 1552.
Foto: © Fingalo

Kláštor svätého Varlaama je druhým najväčším kláštorom v areáli Meteora. Bol postavený v roku 1541 a vyzdobili ho v roku 1548. Kostol, zasvätený v sviatok Všetkých svätých, je v type Athonite (námestie s kopulou), priestranný. Starý refektár slúži ako múzeum, zatiaľ čo na sever od kostola je parekklesion troch biskupov, postavený v roku 1627 a zariadené v roku 1637.
Foto: © Dido3

Kláštor svätého Rousanou / St. Barbara bola založená v polovici 16. storočia nášho letopočtu a vyzdobená v roku 1560.
Foto: © Dido3

Kláštor svätého Mikuláša Anapausas, postavený v 16. storočí nášho letopočtu, je malý kostol. Bol vyzdobený maliarom Cretan Theophanis Strelitzas, v roku 1527.
Foto: © Dido3

Kláštor svätého Štefana je malý kostol postavený v 16. storočí.Tento kláštor sa opiera o holú skalu nad úteseom. Bol poškodený nacistami počas druhej svetovej vojny, ktorý verili, že kláštor bol útočiskom povstalcom a bol opustený. Mníšky ju prevzali a rekonštruovali ho.
Foto: © Janmad

Kláštor Najsvätejšej Trojice je na vrchole útesu. Bol postavený v roku 1475 a bol mnohokrát prestavaný v rokoch 1684, 1689, 1692, 1741.
Foto: © Napoleon Vier

0 komentárov:

Zverejnenie komentára