piatok 20. júla 2012

Neskoro baroková sýpka Futura

V chotári Malého Žitného ostrova sa nachádza Mosonmagyaróvár v Maďarsku, ktorý ma bohatú históriu. Už od 13 storočia Moson zohrával dôležitú úlohu v obchodnom živote regiónu. Od 16 storočia sa začala výstavba obilných sýpok. Medzi zachovalú sýpku na konci ulice, ktorá prešla veľkou rekonštrukciou patrí aj neskoro baroková sýpka Futura, sa podstatne líšila od sýpky, ktorú dali postaviť okolo roku 1671 Drasskovichovci.

Tento architektonický skvost, skrýva vo svojom vnútri interaktívne prírodovedné zážitkové centrum. Futura, ktorej meno ponechali, je novou turistickou atrakciou v regióne Západného Zadunajska.

Táto atraktívna destinácia sa nachádza len 40 km od Bratislavy. Mesto Mosonmagyaróvár rieši aj otázku priameho spojenia s Bratislavou. Verím, že sa jej to podarí, lebo toto centrum si to naozaj zaslúži.

Pri návšteve tejto lokality, pokiaľ navštívite s deťmi jednu z najliečivejších vôd v európe, Mošoňské termálne kúpele, neobíďte tento vzácny kúsok - Futura. Deti sa vám veľmi odvďačia. Môžu si tam vyskúšať všetky prírodne živly, a hlavne majú možnosť vyskúšať ako chutí fyzika, ten strašiak na školách. Veď už otec moderného školstva J.A. Komenský povedal: "Škola hrou". A toto prostredie ho naplno využíva.

Pozývam vás na prehliadku tejto peknej budovy.



Foto: © Laco Zachar Turistická kancelária Slovensko Tourinformation Mosonmagyaróvár Futura

CK Internet dobré informácie pre každého. Ubytovanie nájdete v pohodlí tu. Letenky si môžete objednať tu. Alebo chcete ísť stopom? Zadarmo cestovný sprievodca.

Follow Me on Pinterest pošli na vybrali.sme.sk


Zväčšiť mapu

0 komentárov:

Zverejnenie komentára